8 leggyakoribb téma

Édesítsen sztíviával természetesen és egészségesen!

A Dél-Amerikában és az Egyesült Államok délnyugati vidékein éldegélő aprócska növény, a Stevia rebaudiana egyre keresettebbé válik édes levelei és bimbói mi

stevia

att. Dél-Amerikában évszázadok óta édesítenek vele, Japánban sokoldalú kereskedelmi értéke van, mindenbe beleteszik az üdítőitaltól a szójaszószig.

Harmincszor édesebb a cukornál, kalóriaértéke elhanyagolható, ezért a japán kutatók szerint ez a jövő legfontosabb természetes édesítője. A sztívia teljes értékű növény, ami azt jelenti, hogy édessége mellett más fontos tulajdonságai is vannak.

A sztívia még a fogakat is védi!

Egy, a hirosimai Fogorvosi Egyetemen készített jelentés tanúsítja, hogy a sztívia kifejezetten visszaszorítja a fogbaktériumok szaporodását, míg a cukor serkentőleg hat a folyamatra.

Más tanulmányok a sztívia és a vércukorszint- szabályozás közötti jótékony összefüggésről számolnak be. Például 24 hipoglikémiás eset közül egy sem bizonyult intoleránsnak vele szemben. Hasonló eredményekre jutottak cukorbeteg páciensekkel is. Tény, hogy ez idáig nem számoltak be a sztívia egyetlen káros hatásáról sem.

Az egészséget is támogatja

A japán és a dél-amerikai tudósok újabban felismerték tonizáló és vízhajtó hatását; valamint azt is, hogy gyógyítja a fizikai és szellemi kimerültséget, összehangolja az emésztést, szabályozza a vérnyomást és segíti a fogyást.

Manapság már szerencsére egyre több natúr élelmiszert árusító boltban lehet por vagy folyadék formában sztívia kivonatot vásárolni.

A sztívia édesítő képessége igen nagy – a kivonat 1-3 cseppje megédesít egy csésze folyadékot. A porított levélből egyszerű kivonat készíthető, csak keverjünk el egy teáskanál levelet egy csésze vízben, és hagyjuk állni éjszakára.

Édes ízét nem befolyásolja a meleg; ezért bátran használható teába és más italokba, lekvárokba, süteményekbe.

Az édességekben nem növeli azok laktató és nyirkosító hatását; ahogy a testben sem teremt nedvességet, ezért potenciálisan jó édesítő a túlsúlyos, valamint a nyálkával, kandidával, ödémával és a nedvesség más tüneteivel küszködő embereknek.

Megjegyzés: Csak a zöld vagy a barna sztívia porokat vagy kivonatokat vegyük meg; mellőzzük az átlátszó és a fehér porokat, mert ezek finomítottak, hiányoznak belőlük a létfontosságú fitotápanyagok, ezért egyensúlyzavart okoznak.

loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0
  1. Horváth Kinga szerint:

    Mióta kiderült, hogy a férjem cukorbeteg csak steviával ízesítek. Könnyű volt megszokni, mert nincs mellékíze és kevesebb kell belőle, mint a cukorból, mert sokkal édesebb. Én a port veszem, de a tabletta is ugyanolyan jó.

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Szuperélelmiszerek.com © Copyright

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]